Kişiliğini Yansıtan Ana Renk Hangisi Olabilir?


Auranın Taban Renkleri

İnsanoğlu için renkler önemlidir. Renkler hakkında hiç bir şey bilmesek de canlı renkle karşılaştığımızda verdiğimiz tepki heyacan içerir. Pastel renklerse rahatlığı ve huzuru anımsatır.

Kıyafet seçiminde bile rengin önemi farklıdır. Canlı renkler giyen insanlar kendinilerini daha enerjik hissedeler. Bu tamamen o an ki ruh halimiz ile alakalıdır. Ruh halimiz bize o an ki rengimizi gösterir. Çevrenizde ki insanların renk seçimlerini gözlemleyebilirsin.

Reklam firmaları renklere verdiğimiz tepkileri çok akıllıca kullanarak bizler üzerinde istedikleri etkiği sağlayabilirler. Fast food satan bir işlemenin rengi kırmızı ve turuncu arasındadır. Kırmızı zamanın ne kadar çabuk geçtiği hissiyatını, turuncu ise iştahı temsil eder ve kişi yer yemez bulunduğu yerden ayrılır. Fast food satışı yapanlarında istedikleri budur.

Duyguları ifade ederken de renkleri kullanırız. Kızgınken "kıpkırmızı oldu", "gözüm karardı" veya "akça pakça", "yemyeşil oldum" gibi dilimize yerleşmiş tanımlamalar mevcuttur.


Taban renkleri

Temel renkler gökkuşağı renkleridir ve bu renkler hepimizin aurasında değişken olmakla beraber vardır. Gökkuşağına ait olmayan renkleri de içerir.

Kırmızı (Liderlik)
Güçlü bir renktir. İnsana güçlü bir ego ve başarılı olmak için güçlü bir arzu verir. Bir çokları için çocuklukta bastırılmış bir renktir. Aile çocuktan kendisine boyun eğmesini ister ve çocuk liderlik özelliğini ancak yetişkin olup kendi ayakları üzerine basınca idrak eder. Taban rengi kırmızı olan kişiler başkalarına da esin verecek enerji karizma ve dürtüye sahip olurlar.

Negatif hali sinirlilik ve bencilliktir.

Turuncu (Uyum ve İşbirliği)
Sıcak ve şefkatli bir renktir. Genellikle sezgisel, dokunmayı seven, anlaşması kolay insanların taban rengidir.
Bu kişiler başkalarının kendilerini rahat etmelerini sağlar. Düşünceli, ayakları yere basan, yetkin ve pratik insanlardır.

Olumsuz çizgisi; Tembellik ve umursamazlıktır.

Sarı (Yaratıcılık, Zihsel Aydınlık)
Heyecanlı, hevesli ve değişken karakterli insalardır. Hızlı düşürler, başkalarını eğlendirmeyi ve eğlemeyi severler. Sosyal yapılıdırlar muhabbet etmeyi ve öğrenmeye meraklıdırlar. 

Negatif hali; utangaçlık ve yalan söylemeye eğilimli olmalarıdır.

Yeşil (Şifa)
Yeşil barışçıl bir renktir. Barış sever ve doğal şifacılardır. Sakin ve anlaşması kolay insanlar olsa da gerekli olduğu zaman son derece inatçı bir yapı sergilerler. 
Onları ikna etme çalışmasına girmemekte fayda vardır.
Olumsuz çizgisi katılık ve bakış açısında esnek olamama

Mavi (Değişkenlik)
Pozitif ve heveslilerdir. Bu kişilerin auraları geniş ve parlaktır. Herkes gibi iniş ve çıkışları olsa da bir şekilde zorlukları kolayca aşarlar. Samimi, dürüst ve akıllı kişiliklerdir.

Negatif çizgisi işleri bitirmede güçlük çekmek. İşe başlama da hevesli ama bitirme konusunda pek azimli değillerdir.

Çivit Mavisi Başkalarına karşı sorumluluk)
Bu rengi belirlemek zor olur kimi zaman mor renge dönüşür. Sıcak, şifa veren ve doyurucu bir renktir. Başkalarına yardım etmekten hoşlanır, sevdikleri insanlar yanındayken çok mutlu olurlar.

Olumsuz çizgisi "Hayır" demeyi becerememeleridir. Bu nedenle başkalarının su istimaline açıklardır.

Menekşe Moru (Tinsel ve Entelektüel Gelişme)
Din adamlarının mor cübbe giymeleri raslantısal bir durum değildir. Taban rengi meneşke moru olan insanlar yaşamları boyunca maneviyatlarını geliştirirler. Öğrenmeye ve bilgeliklerini arttırmaya başlayınca auraları da genişler ve parlar.

Negatif çizgisi başkalarına itici gelen bir üstünlük taslama durumudur.

Gümüş ( İdealizm)
Aurada çok rastlanan bir renk olmasına rağmen taban rengi olarak pek rastlanmaz. Bu kişiler büyük fikirlerle doludur ve pek çoğu pratik değildir. Hayalperesttirler. Bir kez motive olup da takip etmeye değer bir fikir keşfettiklerinde gelişmeleri ve başarı kaçınılmazdır.

Hayali dünyada kaybolmaya eğilimindedirler.

Altın (sınrısız)
Taban rengi açısından en güçlü rentir. Bu kişiler kafalarına koydukları şeyi gerçekleştirme becerisine sahiptir. Karizmatik, çok çalışkan, sabırlı ve kendilerine amaç belirleyen kişilerdir. Kutsalların betimlendiği hale rengidir ve sonsuz potansiyellerini gösterir.

Pembe(Finansal ve Maddi Başarı)
İnatçı ve kararlı insanların aura taban rengidir. Bu kişilerin çıtaları yüksektir. Güç ve sorumluluk gerektiren konumlara gelirler. Dışardan belli etmeseler de sevgi dolu kişilikleri vardır.

Bronz (İnsancıllık)
Sevgi dolu, başkalarına özen gösteren, insancıl ve yardımsever kişiliklerdir. Yumuşak renkli ve cömerttir. 
Baskı altına alınabilen yapısı "Hayır" demesini engeller.

Beyaz (aydınlanma ve esin)
Saflığın rengi beyaz seyrek olarak taban rengi olarak görünür.Tüm renkler beyazdan geldiğine göre beyaz, ışığın diğer adıdır. Egoları neredeyse yoktur. Son derece sezgisel ve yaşlarının ötesinde bilgelerdir.


En mutlu insanlar renkleri uyumla birleştirenlerdir. Aruranın pek çok katmanı vardır.Taban rengi üzerinde bir çok renk katmanı nedeni ile değişkenlik içerir bu ruh haline, düşünce yapına, geçmişte yaşadığın travmalar veya hastalıklar gibi bir çok etkene maruz kalarak değişik renk tayfları oluştururlar.
Aura üzerinde görünen siyah lekeler hastalık, negatif düşünce gibi olumsuzlukları gösterir. Işıyan renkler taban renginden farklıdır.

Evinde kullandığın renklere, gün içinde ki kıyafetlerinin renk seçimlerine bakarak başlayabilirsin. Bugün mavi bir şey giymek istiyorum diyorsan auranda ki baskın olan rengi belirginleştirmek veya eksik olanı tamamlamak istiyorsun demektir. Siyahı karıştırmayın.. 

Yorumlar