Nazar nedir? Nasıl Korunulur?
Göz değmesi, çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen bir inançtır.
Canlı varlıklar ya da eşyada bulunan birçok güzel vasıf ve haller karşısında kalpte, gözde ve dilde oluşan gıpta, haset ve kıskançlık gibi duyguların, nesne veya kişi üzerinde bıraktığı negatif enerji olarak nitelendirebiliriz.
Nazar halk dilinde göz değmesi olarak tanımlanır. Bilimsel olarak açıklaması da: "Gözdeki foto reseptörlerinin kasılması sonucunda açığa çıkan negatif (-) ve pozitif (+) göz akım ışınımı şeklinde tanımlanır. Nazarın üç farklı türde ışınım etkisi vardır. Bu konu üzerinde radyoloji laboratuarlarında çalışmalar yapılmış ve ispatşanmış. Alfa(sarsıcı), Beta (kırıcı,yıkıcı) ve Gama (yakıcı) ışınlar akımı oluşur (Hani,2004:108-111)."
Nazarın bilinçsiz olarak gerçekleşmesi gerekir. Nazarı bilinçli olarak gerçekleştirebilen insanların sayısı çok azdır. Bu olay parapsikoloji konusuna girer.
Bu duruma düşüncenin enerjiye dönüşmesi ve karşıda ki kişinin enerjisine saldırması olarak bakıyorum, enerji vampirlerini anımsatıyor.
İlk nazar olarak nitelendirilen durumu çocukken yaşamıştım. Ailecek sandal ile balığa çıkmıştık. Etrafımızda bir sürü sandal vardı herkes balıktaydı. Her oltamı atışımda kancaların dolduğunu gören diğer balıkçılar hayretler için maşallah diyorlardı. Gelin görün ki o akşam hastalanmış, kolumu dahi kaldıramamıştım.Babam nazar nazar değmiş kızım sana demişti.. İşte ben de böyle tanıştım nazar mantığı ile ..
Nazardan Korunma Yöntemleri
Nazardan korunmada ki amaç bakan gözün ilgisini başka yöne odaklamaktır. Nazarı uzaklaştırmak ve yok etmek amaçlarıyla kullanılan nazarlıklar, renksel, bitkisel, hayvansal objelerden, madensel veya başka tür nesnelerden oluşmaktadır. Bu objerler sadece kişiler üzerinde değil mekanlar içinde kullanılır.
bazıları hayvanları, bazıları evleri-bahçeleri korumak için kullanılmaktadır.
- İğde veya Çitlembik ağaçısının dallarından ,çekirdeklerinden yapılan takılar
- Üzerlik veya Adaçayı ile tütsüleme
- Mavi bez içine 41 adet çörek otu konularak muska yapılması
- Bolluk bereketin simgesi bir olarak bir demet buğday başağının bağlanarak evin girişine asılması.
- Bağ-bahçeye kem göz değmesin diye yumurta kabuğu ve mavi boncuk asılması
- Dikkati üzerine çeken hayvan kafatası ve boynuzlarının görünür yerlere konulması
- Üst paleotik çağdan günümüze kadar gelen bir hayvanın diş, pençe, tırnak gibi parçalarının tılsım olarak kullanılması ve o hayvanın gücüne sahip olunacağı inancı
- Günümüzde en çok kullanılan nazar boncuğu da etkili objelerden biridir.
- Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kurşun dökme olayı da öncelerden dalga geçtiğim ama sonrasında faydasını çokça gördüğüm bir yöntemdir.
Yaşadığım kazadan sonra deneyimlediğim ve fayda sağladıktan sonra uzaktan ilk denememi eşime uygulamıştım. Eşim salonda ben mutfakta iken yaptığım ritüelin etkisini içeriden duyabiliyordum.İşin garip tarafı olup bitenden haberi olmaksızın ardı ardına esneme seslerinden sonra, işlemi tamamladığımda ki içten gelen Ohhh! sesi, amacıma ulaştığımın götergesi olmuştu. Bilimsel bakış açımızın ardından gelen spiritüel çalışmalarıma aşina olan eşime su içmesini söylediğimde "yine bir şeyler karıştıryosun" ne yapıyorsan etkili olduğu kesin demesi olmuştu...
Kem gözler uzak olsun. Sevgiler
Yorumlar
Yorum Gönder